MSN prelazi na Skype

Windows Live Messenger se gasi od 15. marta. ove godine i svi korisnici treba da pređu na Skype. Osim Kineza koji če ipak ostati na WLM. Ovdje čemo vam dati uputstvo kako instalirati i prebaciti kontakte sa Windows Live Messengera na Skype. 

Prvo trebate otiči na ovu stranicu odabrati za koji uređaj skidate Skype i koji Operativni sistem, a potom preuzeti Skype. Nakon preuzimanja potrebno je pokrenuti instalacijsku ikonu na slici 1.
Slika 1.

Nakon pokretanja instalacije potrebno je samo potvrditi da želite da instalirate ovaj program i dali želite da vam Bing bude glavni pretraživač. To je isključivo do vas što želite odabrati. 
Nakon instalacije program se pokreče i ako nemate account potrebno je da napravite novi. Account možete napraviti direktno iz programa klikom na opciju zaokruženu na slici 2:
Slika 2.

Nakon registracije i potrebno se logovati na vaš postoječi MSN ili Hotmail account pod opcijom kao na slici 3:
Slika 3.

U slijedeči korak dobijate prozor kao na slici 4, gdje je potrebno da idete na opciju "Imam račun za Skype" jer ste ga prethodno napravili. Ako niste pratili sve naše korake i preskočili registraciju onda je potrebno da izaberete opciju "Novi sam korisnik Skypea".
 Slika 4.

Na kraju u prozoru koji se pojavljuje potrebno je da upišete vaše Skype podatke i potvrdite. Nakon toga vaši MSN kontakti se pojavljuju u Skype programu i možete komunicirati sa njima.

Nadam se da vam je ovo uputstvo pomoglo. Ako nešto ne bude jasno slobodno pitajte.


0 komentari :

Objavi komentar

 
Besplatni programi! Copyright © 2010 Blogspot Designed by Nermin M.