Any Video Converter Free


Any Video Converter Free 2.5
 
Za razliku od nekih daleko razvikanijih komercijalnih imena, pa čak i nekolicine onih otvorenog koda koji se razmeću naprednim mogućnostima, a kao posljedicu i složeno korištenje, Any Video Converter je uobličen intuitivnim sučeljem, te podrškom za velik broj videoformata.

Zapravo, u pozadini kombinira MPlayer projekt i slavni FFmpegprojekt što mu je samo prednost, a ujedno i znači kako je Any Video Converter u osnovi ljepuškasto grafičko sučelje za gornja dva projekta otvorenog koda pa ni ne čudi kako je osnovna inačica programa besplatna.

AVC se ne razlikuje previše od mnogih sličnih programa, a kako bi ga počeli koristiti dovoljno je dodati videodatoteke koje želite konvertirati (pogledate li listu videoformata koje podržava vjerojatno ćete se ugodno iznenaditi, ali to može zahvaliti ponajviše već spomenutim projektima otvorenog koda koje u pozadini koristi), izabrati neki od prethodno definiranih profila i pustiti ga da odradi svoj posao.

Sve konvertirane datoteke bit će smještene u isti direktorij (izlaznu je mapu moguće specificirati u konfiguraciji programa), ali za svaki će tip biti kreiran poddirektorij (tako će biti organizirani i u glavnom sučelju programa). Na žalost, ne omogućava istovremeno konvertiranje u više različitih formata, bolje rečeno odabir profila po dodanoj videodatoteci ali omogućava konvertiranje više različitih format u isti. Premda se čovjek na to ograničenje brzo navikne, ipak je to propust koji bismo voljeli da se u narednim inačicama ispravi.

Omogućava jednostavno skidanje i konverziju filmova s poznatih videoservisa, Youtubea i Google Videa. Dovoljno je samo kliknuti na prepoznatljivu YouTube ikonu u glavnom sučelju, dodati linkove do filmova i zatim prepustiti da ih AVC automatski preuzme i konvertira u željeni videoformat. U svakom slučaju, ovo je dobrodošao dodataka koji radi – izvrsno.

Premda je pri konverziji videodatoteka i odabiru željenog profila najbolje sve postavke ostaviti takve kakve jesu, one željne nešto više razine kontrole sigurno će biti sretan činjenicom da Any Video Converter omogućava nešto preciznije podešavanje kvalitete izlaznog formata. Na primjer, odaberete li za izlazni profil standardni AVI format, moguće je za kodek odabrati XviD te podešavati ostale parametre. Srećom, definirani profili više ili manje pokrivaju one najčešće formate u što se uključuje i onaj popularan na mobilnim uređajima (MP4).

Platforma:  Windows NT/2000/XP/Vista
Veličina:   14 MB0 komentari :

Objavi komentar

 
Besplatni programi! Copyright © 2010 Blogspot Designed by Nermin M.